Passie voor mode

Alexandra Lagerveld is in de mode opgegroeid. Na schooltijd hielp zij mee in het bedrijf van haar moeder, en al vroeg reisde zij mee naar beurzen voor de inkoop. Om het modevak nog beter onder de knie te krijgen was de leerschool als verkoopster bij de Bonneterie in Amsterdam een goede start.

Na vele jaren op de werkvloer ging Alexandra op zoek naar een nieuwe uitdaging. Als freelancer verhuurde zij haar diensten aan diverse grote kledingmerken in het World Fashion Centre in Amsterdam. Het werken met collecties en het geven van advies aan winkeliers beviel Alexandra zo goed, dat zij op zoek ging naar een vaste betrekking in de agenturen. Op een goede dag liep zij de showroom van Dolf Sträter binnen. De daaropvolgende jaren reisden zij door heel Europa om alle belangrijke beurzen te bezoeken en collecties te vertegenwoordigen.

 

De volgende stap

Na zeven leerzame en intensieve jaren bij Dolf Sträter Agenturen besloot Alexandra dat de tijd rijp was om onder haar eigen naam interessante labels te zoeken en te verkopen aan de detaillist. Ze vond het merk Lauren Vidal waarvan zij de importrechten voor Nederland bemachtigde. In 2003 startte zij haar eigen bedrijf, en de reacties op het door haar gevonden merk waren zo overweldigend dat andere merken zoals Iconoclast en Endgy snel volgden. Om volledig op de hoogte te blijven van alles wat er in de winkel speelt, reisde Alexandra veelvuldig door Nederland. Om onbekende pareltjes in de markt te vinden bezocht zij ieder seizoen de belangrijke beurzen in Düsseldorf, Parijs, Barcelona, Kopenhagen en Berlijn.

Alexandra richt nu haar aandacht op het ontplooien van nieuwe initiatieven op het snijvlak van haar interessegebieden; mode, design en interieur.


Contact me

Alexandra Lagerveld
   +31(0)6 2902 8934
   alexandra@lagerveld.com
   My profile on LinkedIn